T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

OKULLARDA GIDA GÜVENİLİRLİĞİ VE GIDA İSRAFI EĞİTİMLERİ VERİLMEYE DEVAM EDİYOR

Yayın Tarihi : 22.03.2019

Üretimden tüketime doğal kaynakların ve insan sağlığının korunması için gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “ Okullarda Gıda Güvenilirliği veGıda İsrafı” konulu eğitimler verilmeye devam edilmektedir. Bu kapsamda Mehmet Varinli İlkokulu’nda eğitim verilmiştir.

85 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen eğitim toplantısında, gıdanın bilinçli tüketilmesi, sağlıklı beslenme, kişisel temizlik, el yıkama şekli, tüketilen ürünlerin etiket bilgileri ve Alo 174 Gıda hattı ile ilgili bilgilerin yanında; öğrencilere evde ve okulda düzenli öğünlerle beslenme alışkanlığı kazandırılması ve besin çeşitliliğine önem verilmesi, "fast food" türü denilen bol yağlı, tuzlu, katkı maddeli, karbonhidratlı besinlerden çocukların uzak durmaları gerektiği, gazlı içeceklerden kaçınılması gibi konuların üzerinde durulmuştur.

Gıda israfının önemi, israfın Türkiye ve Dünya’daki boyutu, israftan kaçınmak için neler yapılabileceği konularında da bilgi verilmiştir.