T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

İlimizde Ekmek Üreten Fırınlarda Ekmek Ağırlık Kontrolü Yapıldı

Yayın Tarihi : 16.11.2018

Ekmek, tüm insanların ortak tüketim ve temel besin maddelerinin başında yer almakla birlikte Türk ailelerinin sofrasının en temel besin maddesidir. Ülkemiz açısından bu kadar önemli bir besin maddesi olan ekmek, Bakanlığımızın tarafından yayımlanan Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğ hükümlerine uygun olarak üretilmesi gerekmektedir.

Bakanlığımız tarafından 01.12.2017 tarihinde yayımlanan 2017/23 nolu Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'e göre 01.01.2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere "Ekmek, kepekli ekmek, tam buğday unlu ekmek, tam buğday ekmeği ve ekşi hamur ekmekleri en az 200 gram ağırlıktan başlayarak 10'ar gram arttırılmak suretiyle piyasaya arz edilir. ..." denilmektedir.

Bu sebeple ilimizde ekmek üreten 20 adet fırında rutin olarak yapılan denetimlere ilaveten ekmek ağırlık kontrolü için denetimler yapılmıştır. Yapılan denetimlerde ekmek fırınlarının, asgari teknik ve hijyenik şartlara uyduğu ve 200 gr ve üzeri ağırlıkta ekmek ürettikleri tespit edilmiştir.

Konu ile ilgili olarak İl Müdürümüz Sayın Zekeriya ŞEKER; "Ülkemiz ve ilimiz açısından beslenmede bu kadar önemli bir yere sahip olan ekmeğin uygun şartlarda ve uygun ağırlıklarda üretilmesinin sağlanması için gerekli denetimlerin bu güne kadar devam ettiği gibi bundan sonrada devam edeceğini söylemiş olup ilimizde üretilen ekmeklerin uygun ağırlıklarda üretildiğinin tespit edilmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade etmiştir."

Tüketicilerimiz konu ile ilgili her türlü ihbar ve şikayetlerini ALO GIDA 174 hattına yapabileceklerdir.