T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Milli Eğitim Müdürlüğü Personeline Eğitim Verildi

Yayın Tarihi : 23.03.2018

İl Müdürlüğümüzce Milli Eğitim Müdürlüğü personeline; eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin, yemekhane, kafeterya, çay ocağı gibi gıda işletmelerinin özel hijyen şartları ve gıda güvenilirliği konularında eğitim verildi.

Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği çerçevesinde Müdürlüğümüz personeli tarafından; kantin ve yemekhanelerin taşıması gereken genel ve özel hijyen gereklilikleri, kullanılan alet ekipman ve personel hijyeni, hammadde kabulü ve depolanması, gıdaların hazırlanması, pişirilmesi, dondurulması, çözündürülmesi, sıcaklık kontrolü, gıdanın servisi ve tüketimi konularında eğitim verilerek; Milli Eğitim Müdürlüğü personeli tarafından okul kantin ve yemekhanelerde yapılan aylık denetimlerde tespit edilen gıda güvenilirliği ve hijyen şartlarında eksiklikler var ise okul ve kurum yöneticileri tarafından İl Müdürlüğümüze bilgi verilmesi gerektiğinin önemi anlatıldı. Eğitime 48 kişi katıldı.