Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle, Müdürlüğümüz tarafından, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla ilimizde faaliyet gösteren gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik yıl boyunca yapılan denetimlere hız verilmiştir.
Halkımızın daha sağlıklı ve güvenli gıda tüketmesini sağlamak amacıyla yürüttüğümüz denetim faaliyetlerimizde, işletmelerin asgari teknik ve hijyenik koşullarının kontrolünün yanı sıra, ramazan ayı nedeniyle özellikle et ve et ürünleri, tatlı ürünlerinde kullanılan yağ ve şekerin ayrıca ekmek ve pide ürünlerinde kullanılan un, yumurta ve susamın mevzuata uygunluğu kontrol edilmektedir.
Marketlerde farklı gıda maddelerini içeren ramazan kolisi adıyla satışa sunulan ürünlerin etiket ve ambalaj kontrolleri yapılarak, mevzuata uygun olmayan ürün ve işletmeler hakkında gerekli yasal işlem uygulanmaktadır.
İl Müdürümüz Gürol ÇETİN konuyla ilgili yaptığı açıklamada, vatandaşlarımızın özellikle ramazan ayında karşılaşacakları gıda ve gıda iş yerleri ile ilgili sorunları 174 Alo Gıda hattına bildirmelerinin, denetimlerimizin daha etkin olmasını sağlayacağının önemine vurgu yaptı.
Müdürlüğümüz gıda kontrol görevlileri tarafından ramazan ayı içerisinde de denetimler yoğun ve etkin şekilde devam edecektir.