ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
AMASYA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMSAL
    • İL MÜDÜRÜ
    • İL MÜDÜR YARDIMCISI
    • ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
      • BİTKİSEL ÜRETİM VE SAĞLIĞI
      • GIDA VE YEM
      • HAYVAN SAĞLIĞI, YETİŞTİRİCİLİĞİ VE SU ÜRÜNLERİ
      • ARAZİ TOPLULAŞTIRMA VE TARIMSAL ALTYAPI
      • ÇAYIR, MERA VE YEM BİTKİLERİ
      • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME
      • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER
      • İDARİ VE MALİ İŞLER
    • İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    • PERSONEL İLETİŞİM
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • KURUM HAKKINDA
  • AMASYA'DA TARIM
  • YARDIM DÖKÜMANLARI
  • KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
    • KALİTE EL KİTABI
    • SÜREÇLER
    • PROSEDÜRLER
  • HARİTADA YERİMİZ
  • HAYVAN SAĞLIĞI PROGRAMLARI
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksAmasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

EKMEK SEKTÖRÜ HİJYEN EĞİTİMLERİ BAŞLADI

21.9.2022 / Gösterim Saysı : 655 / Arşiv

Tarım ve Orman Bakanlığı Amasya İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi'nin öncülüğünde düzenlenen ekmek sektöründe hijyen eğitimi Amasya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'nde düzenleniyor.

Amasya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı İsa Köse'nin açılış konuşmalarıyla başlayan eğitimlere Amasya'da ekmek ve ekmek çeşitleri sektöründe faaliyet gösteren esnaflar katıldı. Program öncesinde Köse ile makamında kısa bir süre sohbet eden Amasya Tarım ve Orman İl Müdürü Hayrullah Göktekin eğitimin yapıldığı salona geçerek programa katılım sağladı. 

Açılışın ardından konuşan Göktekin; 

"Bakanlığımız ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında yapılan protokoller çerçevesinde düzenlemiş olduğumuz Hijyen Eğitimi Kursu'na hoş geldiniz. İlimizde ekmek ve ekmek çeşitleri üretimi yapan 83 adet işletmemiz bulunmaktadır. Bunlardan 25 tanesi merkezde 58 tanesi de ilçelerimizde faaliyet göstermektedir. Ülkemiz ve ilimiz açısından beslenmede önemli bir yere sahip olan ekmeğin uygun şartlarda üretilmesinin sağlanması için denetimler ilimiz gıda kontrol görevlileri tarafından yapılmaktadır.

            Ülkemizde bir yılda 6 milyon ekmek israf edilmektedir. Bu israfın büyük bir kısmı fırınlarda meydana gelmektedir. Ekmek üretmeden önce günlük satış potansiyelini belirleyen nüfus yoğunluğu, mevsim ve haftanın günleri dikkate alınarak üretim planlanmalıdır. Gün içerisinde müşterilerin taze ekmek tercih ettikleri dikkate alınarak ağız miktarı fazlalaştırılmalı, ağızdaki ekmek miktarı azaltılmalıdır. Bayat ekmekler galeta unu ve kurutulmuş ekmek olarak değerlendirilebilir.

 Vereceğimiz eğitimde fırınlarda hijyen ve sanitasyon, personel-iş yeri ekipman hijyeni, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma, bozulmalar konuları hakkında bilgi verilecektir.  Düzenlemiş olduğumuz kursumuzun sonunda sınav yapılacak ve başarılı olan katılımcılara sertifikaları verilecektir. Kursumuza katılan esnaf arkadaşlarımıza başarılar diliyorum." dedi.

Amasya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Fatih Karabıyık da programda yer aldı.





Fotoğraf Galerisi (4)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.

Son Haberler

  • Sözleşmeli Personellerimiz İçin İmza Töreni Dü ...
  • Yılbaşı Öncesi Açık Alkollü İçki Sunumu Yapıla ...
  • Sahipli Kedi Ve Köpekleri Kimliklendirme (Mikr ...
  • Kuşburnu Fidanları Üreticilerle Buluştu
  • Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlü ...
  • Kiraz Fidanı Destekleme Töreni Gerçekleştirild ...

Haber Arşiv

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : ADRES: Kirazlıdere Mahallesi Kirazlıdere Sokak No:25

  • Telefon : 0 358 218 2990-91

  • Faks : 0 358 218 18 ​51​

  • E-Posta : amasya@tarimorman.gov.tr

  • KEP : amasya@gthb.hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​