Süt hakkında toplumu bilinçlendirmek ve vatandaşlarımızın süt tüketimini arttırmaya teşvik etmek amaçlı her yıl 21 Mayıs tarihi "Dünya Süt Günü" olarak kutlanmaktadır. 21 Mayıs Dünya Süt Günü'nün içinde bulunduğu 21 – 28 Mayıs tarihlerini kapsayan hafta da "Süt Haftası" olarak kutlanıyor.
Sağlığın yaşam boyu korunması ve dengeli beslenmede süt ve süt ürünleri tüketimi büyük öneme sahiptir. Süt sadece bebeklik veya çocukluk döneminde değil, yaşamın her evresinde tüketilmesi gereken bir besindir. Süt, insan vücudu için gerekli bol miktarda protein, vitamin, yağ ve mineral maddeleri içermektedir. Sağlıklı nesillerin yetişmesi, arzın daha çok tüketime dönüşmesi, insanlara sağlıklı bir yaşam sağlanması amacıyla süt içilmesini genelde tavsiye ediyoruz. Her geçen gün daha da artan ülke nüfusunun sağlıklı beslenmesi için süte ve sütün kaynağı olan hayvancılığımıza gereken önemin verilmesi zorunlu ve milli görevimizdir.
Çiftçilerimizin emeklerinin karşılık bulması ve sağlıklı nesiller yetiştirebilmek için her vatandaşımızın günde en az bir bardak süt tüketmesini talep ediyor ve "Vatandaşlarımızın Dünya Süt Gününü" kutluyorum.