ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
AMASYA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMSAL
    • İL MÜDÜRÜ
    • İL MÜDÜR YARDIMCISI
    • ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
      • BİTKİSEL ÜRETİM VE SAĞLIĞI
      • GIDA VE YEM
      • HAYVAN SAĞLIĞI, YETİŞTİRİCİLİĞİ VE SU ÜRÜNLERİ
      • ARAZİ TOPLULAŞTIRMA VE TARIMSAL ALTYAPI
      • ÇAYIR, MERA VE YEM BİTKİLERİ
      • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME
      • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER
      • İDARİ VE MALİ İŞLER
    • İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • KURUM HAKKINDA
  • PERSONEL İLETİŞİM
  • AMASYA'DA TARIM
  • YARDIM DÖKÜMANLARI
  • KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
    • KALİTE EL KİTABI
    • SÜREÇLER
    • PROSEDÜRLER
  • HARİTADA YERİMİZ
  • HAYVAN SAĞLIĞI PROGRAMLARI
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksAmasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

İLİMİZDE OKUL KANTİN VE YEMEKHANE ÇALIŞANLARINA HİJYEN EĞİTİMİ VERİLDİ

15.10.2019 / Gösterim Saysı : 181 / Arşiv

​

İlimiz merkez ve ilçelerinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında faaliyet gösteren gıda işletmelerinde (yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi) çalışan, daha önce eğitime katılmamış personele, 05 Şubat 2013 tarih ve 28550 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği" gereği 07.10.2019-14.10.2019 tarihleri arasında "Gıda İşletmelerinin Özel Hijyen Şartları, Gıda Güvenilirliği ve İnsan Sağlığının Korunması" konulu eğitim düzenlendi.

Eğitimin amacı; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün, yaygın ve özel eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı  gibi gıda işletmelerinin gıda mevzuatı hükümlerine uygun faaliyet göstermesi, güvenilir gıda üretmesi ve/veya tüketime sunması için gerekli olan hijyen uygulamaları konusunda gıda işletmecileri ve çalışan personele yardımcı olmaktır.

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Müdürümüz Sayın Zekeriya ŞEKER; "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın güvenilir ve kaliteli gıdaya ulaşmaları ve okullarda faaliyet gösteren kantin ve yemekhanelerde çalışan personelin asgari teknik ve hijyenik şartlarda hizmet verebilmelerini sağlamak amacıyla ilimiz merkez ilçelerinde 07.10.2019-14.10.2019 tarihleri arasında "Gıda İşletmelerinin Özel Hijyen Şartları, Gıda Güvenilirliği ve İnsan Sağlığının Korunması" konulu eğitim düzenlenmiş olup eğitime 86 sayıda personel katılım sağlamıştır. Söz konusu eğitimlerin bundan sonraki yıllarda da aksatılmadan devam edeceğini belirterek eğitim sonunda katılımcılara "Eğitime Katılım Belgesi" verilecektir." dedi.

Ayrıca tüketicilerimiz gıda ile ilgili her türlü ihbar ve şikayetleri ALO GIDA 174 hattına yapabileceklerdir.


Fotoğraf Galerisi (4)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.

Son Haberler

  • Amasya Elması Gen Bahçesi Fidan Dikimi Tamamla ...
  • “Tarladan Sofraya Gıda Güvenliği” Denetim Sefe ...
  • Personel Genel Müdürümüz İlimizi Ziyaret Etti
  • Basın Mensupları İle Ispanak Hasatı İçin Kara ...
  • Geleceğe Nefes İçin Fidanlar Toprakla Buluştu

Haber Arşiv

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Ekmeğini İsraf Etme

Ekmeğini İsraf Etme

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Yeşil Masa Projesi

Yeşil Masa Projesi

http://www.evf.gov.tr/

http://www.evf.gov.tr/

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

İLETİŞİM

    Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : ADRES: Kirazlıdere Mahallesi Kirazlıdere Sokak No:25

  • Telefon : 0 358 218 2990-91

  • Faks : 0 358 218 18 ​51​

  • E-Posta : amasya@tarimorman.gov.tr

  • KEP : amasya@gthb.hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​